Hartelijk dank voor uw deelname aan dit vragenlijstonderzoek!

Lichamelijke klachten (zoals rug- en knieklachten) en psychische gezondheidsproblemen (zoals burn-out of stress) komen veel voor onder werkenden en zorgen geregeld voor ziekte en uitval. Om die reden richt dit onderzoek zich op de preventie van deze 2 gezondheidsproblemen.
 
Het doel van dit onderzoek is om een werkwijze te ontwikkelen die ondernemers in het MKB ondersteunt bij een effectieve invoering van preventieve maatregelen. Hierbij gaat het dus om maatregelen die helpen om lichamelijke en psychische gezondheidsproblemen te voorkomen. Concreet kunt u daarbij denken aan het gebruik van tilhulpmiddelen om het werk te verlichten, afspraken over de inrichting van de werkplek, afspraken over de verdeling van taken, het gebruik van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), of bijvoorbeeld een training over timemanagement of omgaan met stress.
 
In deze vragenlijst worden vragen gesteld over welke preventieve maatregelen u als MKB ondernemer aanbiedt om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en voor het bevorderen van de gezondheid van uw medewerkers. Op deze manier kunt u bijdragen aan een goede gezondheid en inzetbaarheid van uw medewerkers!
 
Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10 minuten duren.
 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en danken u bij voorbaat hartelijk voor uw deelname aan dit onderzoek.

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met onderzoeker drs. Friederike Benning (friederike.benning@rivm.nl of via +31 6 50194453).
Bedankt voor uw interesse in het onderzoek!

Zonder toestemming kunt u deze vragenlijst niet invullen. Als u toch interesse hebt dan kunt u terug keren naar vorig scherm om toestemming te geven.
Lichamelijk werk (zoals tillen, duwen of lang in dezelfde ongemakkelijke houding werken) is een belangrijke veroorzaker van lichamelijke klachten (zoals rug- en knieklachten). Heeft uw onderneming in de afgelopen 5 jaar één of meer van de volgende maatregelen genomen om de lichamelijke zwaarte van het werk aan te pakken?
       Ja              Nee       Maatregel
bestond al
   Weet niet  

 
Psychosociale risico’s (zoals werkdruk, onderlinge spanningen, agressie) zijn veroorzakers van psychische gezondheidsproblemen, zoals stress of burn-out. Heeft uw onderneming in de afgelopen 5 jaar één of meer van de volgende maatregelen genomen om psychosociale risico’s aan te pakken?
        Ja                Nee        Maatregel
bestond al
   Weet niet  

 
Er zijn ook verschillende algemene instrumenten om de gezondheid van medewerkers in kaart te brengen of te bevorderen. Heeft uw onderneming in de afgelopen 5 jaar één of meer van de volgende instrumenten ingezet?
     Ja        Nee   Weet niet

 
Er zijn verschillende factoren die helpen bij de invoering van preventieve maatregelen en/of instrumenten (d.w.z. om de lichamelijke zwaarte van het werk of psychosociale risico’s aan te pakken en de gezondheid van medewerkers te bevorderen) of die juist een belemmering vormen. Kunt u bij de volgende stellingen aangeven in welke mate u het eens bent met deze stelling?
Helemaal
mee oneens
Mee
oneens
Noch mee oneens,
noch mee eens
Mee eens

Helemaal
mee eens

Weet niet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zo ja, kunt u dan hieronder uw gegevens invullen?
 
Zo ja, kunt u dan hieronder uw gegevens invullen?

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onderzoeker Friederike Benning (friederike.benning@rivm.nl )

Klik op "verzenden" om de vragenlijst af te sluiten.
 
 
Met ‘preventieve maatregelen’ bedoelen wij maatregelen en/of instrumenten om de lichamelijke zwaarte van het werk of psychosociale risico’s aan te pakken en de gezondheid van medewerkers te bevorderen.